Les nostres idees

Joventuts Socialistes d’Espanya és una organització centenària formada per joves que creiem en la democràcia, la pau i la igualtat. Som internacionalistes i republicans, i creiem fermament en els i les joves, i per això treballem per i per a ells.

Volem una joventut crítica i participativa, capaç de participar activament, com a ciutadans de ple dret que són, en la construcció d’una societat millor i, especialment, en l’elaboració i posada en marxa de les polítiques que ens afecten directament. Tenim clar que el futur és nostre, però el present, el dia a dia en què vivim, també ens pertany, i creiem que els joves hem de ser part activa d’aquest present, del qual també volem i hem de ser protagonistes.

Defensem una concepció integral i transversal de les polítiques de joventut que reculli solucions i respostes a totes i cadascuna de les inquietuds, preocupacions i problemes de la joventut del nostre país.

Creiem en els valors democràtics que hem heretat, en la transformació de la societat cap al progrés de tots i totes per igual, amb més cohesió social, inclusió i interculturalitat.

Volem continuar sent la nació que lidera l’extensió dels drets civils i l’estat del benestar, i apostem pel socialisme jove i progressista, per una nova majoria social jove que sigui protagonista al carrer i el motor de la participació que permeti impulsar la consolidació del canvi social que estem vivint.