jueves, 5 de febrero de 2009

Castell d'Onda: una alcassaba islàmica única al món.

Hui a Onda s' ha presentat al públic l'alcassaba del Castell de les 300 torres. Si el PSPV-PSOE porta 21 anys governant Onda, són 20 anys d'investigacions arqueològiques al Castell. Enguany s' ha portat a terme la primera fase de la recuperació de l'Alcassaba.
Segons Julio Navarro Palazón, professor destacat de Granada i investigador de CSIC, l'alcassaba és un palau del segle XI d'època taifa i té interès a nivell mundial. Ha afirmat també que “monuments com l' Alhambra de Granada son deutors del que tenim a Onda. Açò permet establir un itinerari que va des de Saragossa a Granada, Còrdova i Sevilla, pasant per Onda”.
Onda pot dir que forma part de la història de l'Occident de l' Islam. Onda gràcies a aquesta investigació té interès mundial per a la investigació i el turisme. És un tressor. Vivim a un gran poble.
JSPV-Onda va estar present a la presentació i felicitem al Grup Municipal Socialista, a Enrique Navarro (alcalde) i a Lidón Adelantado (1 tinenta d'alcalde de cultura) especialment, per haver fet possible aquest somni.

EN 1992 L'ALCASSABA:

FOTOS D' AGENDA CULTURAL QUE ARRIVA A CADA CASA DEL POBLE:

2 comentarios:

PROGRESSISME dijo...

La conferència de l'expert Navarro ha sigut apassionant però, el fet de vore l'alcassaba en primera persona amb les vistes del poble, de la Serra i de La Plana han sigut emocionants.

ONDA ÉS UN GRAN POBLE.

Sat dijo...

Como tu bien has dicho es un privilegio cultural y con un valor historico incalculable. Onda invierte en historia y vivir en este pueblo es un orgullo que no tiene precio, para todo lo demás Mastercard. Jejeje
Onda es genial.